Molts conceptes!

>> dijous, 25 de febrer del 2010

En la passada classe se’ns van bombardejar amb molts nous conceptes i vam parlar de moltes aplicacions amb Internet.
També vam parlar del concurs de GoogleOnlineChallenge, on crec que amb un bon grupet podem arribar a fer grans projectes.
De totes aquestes jo em quedo amb dues de molt interessants. Una és que de nou Google ens sorprén amb una de les tantes aplicacións que té i que no em deixa indiferent. En aquest cas parlem de Google Trends.
Aquesta eina els que ens permet saber és una representació de amb quanta freqüència es realitza una cerca particular en diferents regions del món i en els diferents idiomes.
Nosaltres vam fer la prova i vam ficar diferents paraules de cerca i podíem veure amb total exactitud quins eren els 10 països que més buscaven juntament amb els 10 idiomes.
Trobo que és una eina molt interessant en quan tens a la xarxa i necessites saber les paraules més buscades per a poder insertar el teu anunci, empresa o el que sigui a les primeres posicions de la cerca.
També és divertit jugar i descobrir curiositats. El professor ens va explicar que ficant la paraula web 2.0 a la Índia era el més buscat, en canvi si posaves web 20 era a Espanya. El perquè? no el sabem però nosaltres vam provar una altra curiositat i ens respón bastant a la pregunta. Si fiquem la paraula Chartreuse (escrita en francés com és seu origen) ens surt com és evident, França i Espanya ni apareix. En canvi si fiquem la paraula Chartres (com si fos espanyolada) Espaya ja apareix en 6a posició. Casualitat o es que aquí sóm una mica sapastres?
Después l’altre concepte interessant però que no em va acabar de quedar molt clar és el del màrqueting viral, vam veure un vídeo de com uns joves entraven al parlament espanyol i li robaven la cadira a Zapatero… un vídeo que semblava gravat sense permís però que estava més que controlat. Això funciona com a màrqueting? Jo encara no ho sé i m’agradaria aprendre més.

Read more...

Conceptes nous: SEO, SEM i SMM

>> divendres, 19 de febrer del 2010

Quan veiem aquestes inicials per primera vegada no sabem ni a que es refereixen. Gràcies aquesta asignatura avui sé algo més de com va el favulós món dels cercadors. El primer concepte que ens trobem és el SEO, que resumint es una aplicació que optimitza els motors de cerca, és a dir saber trobar les técniques que fàcin que la teva web surti a les primeres pàgines del cercador.
El segon concepte que ens van explicar es el SEM, que vindria a ser el mateix però amb la diferència que s’ha de pagar per a sortir a les primeres pàgines, el que diríem els enllaços patrocinats.
Es podría debatre a veure quin dels dos conceptes és més efectiu o millor per a fer un marketing de la nostra empresa o pàgina.
I com a tercer concepte tenim el SMM que seria el márkiting en mitjans socials, i combina els objectius del marketing a Internet amb els mitjans socials com són blogs, cms, o llocs on es compartiesen continguts com xarxes socials (facebook) o llocs de microblogging…
És una manera de fer marketing sense que l’usuari se n’adoni, ho té allà no li molesta i ho accepta.
Si mirem els tres conceptes i els haguéssim de comparar o triar entre un d’ells per a fer la publicitat o el marketing de la nostra empresa tindríem un debat on cadascú podría defendre la seva posició. Crec que són tres conceptes que cadascú té la seva part positiva i la millor solució és participar de les tres.

Read more...

CMS a l'abast de tothom!

Com bé vam dir el primer dia a classe, els CMS son un sistema de gestió de contingut que ens permet crear i administrar continguts a la xarxa i no cal ser un expert i programador ni entés en informàtica per a poder-hi participar.

Aquesta és la principal avantatge, qualsevol pot participar-hi i no cal tenir nocions d’informàtica. El disseny va a part del contingut, per tant si en algun moment donat vols canviar l’entorn no es modifica el contingut.

Com hem dit a classe, de CMS en tenim de gratuïts i de pagament, m’imagino que els de pagament està controlat i verificat el contingut que si adjundi però qui em garanteix a mi en un CMS gratuït que la informació que jo estic llegint, sigui realment verdadera??

És una pregunta que deixo a l’aire?

Per una altra banda crec que aquests sistemas serveixen per a que molta més gent pugui accedir al gran món de l’internet amb tot el que això comporta. Que se’n faci un ús, productiu o un us destructiu. Això ja depén de la persona, a nosaltres ens proporcionen les eines i cadascú les fa servir com vol. És bona aquesta llibertat?

Read more...